TT Halle-Zoersel

Datum: 
zondag 21/01/18 09:00
Afstand: 
25 - 40 km

Bij het ontwaken heeft het pittig gevroren, ik schuif tot bij de bakker en terug; en Junior krabt zijn voorruit weg tot tegen de binnenkant van het glas.  Een deel van de BR’s heeft schrik van het biljartvlakke, razendsnelle parcours in Halle en kiest voor variantes in de Hoge Venen (daar valt het zachter in de sneeuw) of de vertrouwde omgeving met de Solveld-Bloso.  Om 9u20 vetrokken in Halle-Zoersel en onmiddellijk bepaalt Danny Frit het tempo over brede boswegen en strakke singletracks door bos en langs een kanaal waar BR Mous tracht in te duiken, echter verder dan het blokkeren van YBR komt ie niet.  YBR neemt revanche en stapt bij de enige puist van de dag (hm+ : 3m) gewoon af (fake news). Junior ziet het allemaal met lede ogen aan hoe hij de greep verliest op de dartelende BR’s, waarvan hij net opnieuw tot voorzitter van werd verkozen en denkt alweer : waarom? Indrukwekkend hoe Danny Frit het hoge tempo aanhoudt, het is wel duidelijk dat stages in Turkije en tussendoor een frietbarak uitbaten (als recuperatie) dé ideale mix blijkt te zijn voor een blakende conditie.
Bij de bevoorrading liggen we zo ver voor op het snelste schema dat wij onze vislijn uitwerpen. Ook daarna knallen we door het prachtige decor onder een fijn zonnetje, waarbij Junior vaststeld : ‘we rijden rapper in den bos als op de weg’. Junior, daarom zijn we een mtb-club.
Veel te vroeg binnen, en dat lag niet aan het feit dat de rit maar 39km ipv de aangekondigde 42km blijkt te zijn. Bikes werden afgespoten, super service en dan het lange wachten op den après, ons vertrek naar huis tot 3x toe uitgesteld, en dan dagen ze op Tiger en Lion, en dat terwijl Ivan Heylens ‘hey schuun wijveken ‘ door de boxen knalt. En we gingen nog niet naar huis …
 
Aanwezig : BR Lion, BR Tiger, BR Mous, BR Frit, BR Junior, YBR
Parcours : prachtig
HM+ : 3m
Afstand : 39km
Gemiddelde, 23,8 km/h
Deelnemers : 480 (helft minder dan 2017)
Bevoorrading : 8/10
Afspuitstand : 10/10
Douches : 5/10
Après : 10/10